SPINE 3D – un nou concept în Romania

Cel mai performant aparat si singurul neiradiant care identifica cu maxima precizie tulburarile posturale vertebrale, Spine 3D, produs în Italia, de Sensor Medica este de acum si în Romania. Sistemul de investigare posturala foloseste tehnologia Laser IR si LiDAR, cea ce permite efectuarea multiplelor masuratori, foarte exacte, în trei dimensiuni, printr-o singura expunere, fara iradiere.

SPINE 3D permite reconstructia tridimensionala a coloanei vertebrale printr-o scanare 3D a coloanei, rapida, facila, fară iradiere si non-invaziva a spatelui pacientului, identificand toate modificarile de la nivelul coloanei vertebrale, facand masuratori exacte a tuturor unghiurilor, deviațiilor de la linia mediana a coloanei, reusind sa identifice cu maxima precizie cauza durerii de spate.

SPINE 3D reprezinta un dispozitiv de diagnosticare si vine în completarea sistemului de sustinători plantari personalizati ai Clinicii Deisramed, ambele pe de o parte identificand problema, iar pe de alta parte, talonetele solutionand problema, acestea reprezentand si o modalitate de tratament ale unor modificări posturale.

Acesta este motivul pentru care Clinica Deisramed a dorit sa integreze tot acest sistem de diagnostic, dar si tratament a afectiunilor coloanei. Astfel ca, cele doua sisteme reprezinta solutia completa pentru toate problemele coloanei vertebrale si nu numai. SPINE 3D este recomandat atat copiilor, adultilor, dar si femeilor însarcinate ori de cate ori este nevoie, neavand nici un efect advers. Examinarea se realizeaza foarte usor, pacientul fiind nevoit sa mențina pozitia ortostatica cateva minute, pentru a fi preluate imaginile de sistemul de scanare, imagini vizualizate ulterior in plan frontal, sagital si transversal. Un alt avantaj al sistemului este acela ca soft-ul dispozitivului ofera posibilitatea de a importa si suprapune o examinare radiologica anterioara, peste imaginea 3D obtinuta. In plus, sistemul poate fi folosit si ca o metoda de evaluare a raspunsului la tratamentul recomandat, fie prin folosirea talonetelor, procedurilor fizicale, kinetoterapiei sau medicamentos, fiind nevoie de o evaluare inițiala si la diferite intervale de timp dupa inceperea tratamentului, certificand în acest fel pacientului beneficiile tratamentului recomandat.

Va așteptam la Clinica Deisramed pentru solutionarea completa a problemelor dumneavoastră posturale.

Analiza posturala

Se realizeaza cu ajutorul unei platforme baropodometrice ce permite analizarea punctelor de presiune pe care le aplica piciorul solului in pozitie ortostatic a si dinamica.In cadrul acestei analize se mai efectueaza un test videografic, un studiu morfologic complet si o identificare exacta a asimetriilor corpului si/sau defectelor posturale. 

Analiza posturala ajuta la corectarea urmatoarelor patologii:

Sustinatorii plantari personalizati

Sustinatorii plantari personalizati sunt materiale de suport terapeutic realizati din materiale de inlata calitate, flexibili si pot fi introdusi cu usurinta in incaltamintea folosita in mod regulat. Sustinatorii plantari sunt recomandati pentru:

-Prevenire : prevenirea deficientelor posturale este recomandata inca din copilarie, asigurand o postura corecta si echilibru in miscare pe toata durata dezvoltarii copiilor si adolescentilor.

-Terapeutic: in cazul diferitelor malformatii/traume, talpa piciorului are nevoie de stimulare pentru a imbunatati circulatia sangvina si tonusul muscular.

-Sportivi: fie ca practicati un sport pentru intretinere sau sunteti profesionisti, sustinatorii plantari asigura un control mai bun al miscarilor, amortizarea optima a sprijinului pe sol si o prestatie sportiva imbunatatita pentru a preveni traume muscaulare sau osoase.

-Sanatate: sustinatorii plantari nu sunt recomandati doar pentru corectarea posturii, pentru diferitele deficiente de la nivelul piciorului, ci si pentru imbunatatirea circulatiei sangvine si limfatice de la nivelul piciorului, fiind recomandati chiar si femeilor insarcinate, care pot dobandi probleme posturale, prin modificarea centrului de greutate.

-Eleganta: sustinatorii plantari pot fi personalizati, de aceea nu trebuie sa renuntati la incaltamintea preferata, ei putand fi confectionati de grosimi reduse.

Fizioterapie

Unitatea multifunctionala PhisioGo 701C este un dispozitiv terapeutic de ultima generatie, non-invaziv proiectat pentru proceduri de tratament prin:

-Curenti de joasa frecventa bipolari (bidirectionali) si unipolari (unidirectionali)

-Curenti de frecventa medie modulati prin forme de unda de frecventa joasa si unipolari

-Radiatii laser in game vizibile (lungime de unda 660nm) si invizibile (lungime de unda 808nm)

-Terapie ultrasunete si fonoforeza

-Terapie combinata a curentilor si ultrasunetelor.

Terapia cu unde de soc (SHOCK WAVE THERAPY)

 

Undele de soc aplicate genereaza in tesutul afectat o noua retea vasculara cu rol in facilitarea vindecarii, determina producerea de colagen, ajuta la dizolvarea calcificarilor si scade inflamatia.

Aplicatii terapeutice si indicatii ale curentilor si ultrasunetelor:

Aplicatii terapeutice si indicatii ale laserterapiei: