SPINE 3D – un nou concept în Romania
Cel mai performant aparat si singurul neiradiant care identifica cu maxima precizie tulburarile posturale vertebrale, Spine 3D, produs în Italia, de Sensor Medica este de acum si în Romania. Sistemul de investigare posturala foloseste tehnologia Laser IR si LiDAR, cea ce permite efectuarea multiplelor masuratori, foarte exacte, în trei dimensiuni, printr-o singura expunere, fara iradiere.
SPINE 3D permite reconstructia tridimensionala a coloanei vertebrale printr-o scanare 3D a coloanei, rapida, facila, fară iradiere si non-invaziva a spatelui pacientului, identificand toate modificarile de la nivelul coloanei vertebrale, facand masuratori exacte a tuturor unghiurilor, deviațiilor de la linia mediana a coloanei, reusind sa identifice cu maxima precizie cauza durerii de spate.
SPINE 3D reprezinta un dispozitiv de diagnosticare si vine în completarea sistemului de sustinători plantari personalizati ai Clinicii Deisramed, ambele pe de o parte identificand problema, iar pe de alta parte, talonetele solutionand problema, acestea reprezentand si o modalitate de tratament ale unor modificări posturale.
Acesta este motivul pentru care Clinica Deisramed a dorit sa integreze tot acest sistem de diagnostic, dar si tratament a afectiunilor coloanei. Astfel ca, cele doua sisteme reprezinta solutia completa pentru toate problemele coloanei vertebrale si nu numai. SPINE 3D este recomandat atat copiilor, adultilor, dar si femeilor însarcinate ori de cate ori este nevoie, neavand nici un efect advers. Examinarea se realizeaza foarte usor, pacientul fiind nevoit sa mențina pozitia ortostatica cateva minute, pentru a fi preluate imaginile de sistemul de scanare, imagini vizualizate ulterior in plan frontal, sagital si transversal. Un alt avantaj al sistemului este acela ca soft-ul dispozitivului ofera posibilitatea de a importa si suprapune o examinare radiologica anterioara, peste imaginea 3D obtinuta. In plus, sistemul poate fi folosit si ca o metoda de evaluare a raspunsului la tratamentul recomandat, fie prin folosirea talonetelor, procedurilor fizicale, kinetoterapiei sau medicamentos, fiind nevoie de o evaluare inițiala si la diferite intervale de timp dupa inceperea tratamentului, certificand în acest fel pacientului beneficiile tratamentului recomandat.