Deisramed Talonete

Deisramed Talonete: „Ca și concluzie generală, putem afirma că la un an si jumatate de cand am adus sistemul de producere a talonetelor personalizate ,un sistem foarte performant în țară , constatam un grad ridicat de incredere și un grad ridicat de satisfacție al pacienților”

Ziarul Sănătatea : Doamna Popa ne reîntalnim după aproape 18 luni de când Deisramed a început să producă primii susținători plantari personalizați. Spuneți-ne cum se simt pacienții după ce au purtat aceste talonete personalizate ?

Isabela Popa -fizioterapeut Deisramed: Pacienții noștri sunt din ce în ce mai mulțumiți, feedback-ul din partea acestora fiind unul pozitiv. Pentru mine ca fizioterapeut, mulțumirea și însănătosirea pacienților este foarte importantă. Pacienții noștri dupa consultatie si executia talonetelor, revin la control la 3 respectiv 6 luni. În cazul copiilor, efectul purtării talonetelor se vede cel mai rapid, iar perioada de recuperare a deviatiilor de postura este mult mai scurta, aici putând observa clar îmbunătățirea deformațiilor pe care micuții le au dupa doar 3 luni de la purtare. În cazul adulților, constatam atunci când revin la control,  că în urma purtarii talonetelor, durerile sunt ameliorate semnificativ, iar disconfortul a dispărut. Mai mult decât atât, noi observăm ca dupa purtarea susținătorilor plantari, pacienții si-au imbunatatit considerabil mersul.

Ziarul Sănătatea: Pacienților li se prezintă când revin la control evoluția după purtarea talonetelor?

Isabela Popa –fizioterapeut: Analizele fiecărui pacient sunt memorate automat de catre soft, ceea ce ne permite sa comparam, pe de o parte rezultatele in dinamica ale analizei curente cu cea precedenta, iar pe de alta parte sa observam cat a recuperat pacientul in perioada de utilizare a talonetelor. Totodata pacientilor li se arată si li se explică cât s-a echilibrat presiunea plantara raportat la situatia initiala, urmare a purtării susținătorilor plantari.

Ziarul Sănătatea: Talonetele se pot utiliza in orice tip de încălțăminte?

Isabela Popa -fizioterapeut: Talonetele pe care noi le producem se pot utiliza în toată încălțămintea cu talpă joasă, cu exceptia sandalelor, si nu se pot utiliza in cazul pantofilor cu toc. Asadar, ca si concluzie generala pentru cititori, pacientii nu trebuie să-si cumpere un anumit tip de încălțăminte sau încălțăminte cu un număr mai mare, DAR RECOMANDAM TOTUSI IN CAZUL ACELOR PACIENTI CARE AU INCALTAMINTEA DETERIORATA (TOCITA) VIZIBIL – urmare a tulburarii de mers-  SA RENUNTE LA INCALTAMINTEA VECHE. Sistemul calculeaza singur dimensiunile piciorului si confectioneaza sustinatorul plantar personalizat dupa aceste dimensiuni.

Ziarul Sanatatea: Ce concluzie putem trage după 1 an și jumătate de la deschiderea primului centru  de productie de talonete personalizate?Isabela Popa -fizioterapeut: Putem trage mai multe concluzii:

 1. Exista atat adulti cat si copii care au scapat de dureri/  si-au corectat problemele de postura dupa cca 1 an de utilizare a sustinatorilor plantari personalizati.
 2. Exista pacienti care au renuntat la tratamentul antialgic, pe care-l foloseau empiric pentru tratarea unui efect, fara o patologie structurala articulara ci doar o tulburare a staticii piciorului si a mersului, urmare a faptului ca prin purtarea acestor dispozitive au scapat de dureri.
 3. Constatam o crestere semnificativa a pacientilor copii, datorata unei cresteri semnificative a responsabilitatii parintilor cu privire la problemele de postura ale acestora si o crestere a gradului de intelegere cu privire la faptul ca problemele de postura ale copiilor pot fi rezolvate definitiv mult mai usor in faza incipienta.
 4. Numarul pacientilor adulti a crescut semnificativ, putand afirma ca exista chiar un procent crescut de persoane care auzind despre consecintele ce pot aparea ca urmare a unei presiuni plantare distribuite neuniform, solicita consultatie din proprie initiativa. Un alt procent este din randul celor care se trateaza de anumite perioade de timp de afectiuni la nivelul picioarelor, genunchilor, soldurilor sau acuza dureri la nivelul coloanei vertebrale si care prin studiu si documentare proprie au constientizat ca multe din aceste afectiuni se pot remedia printr-un mers corect si echilibrat si printr-o distribuirire uniforma a presiunii pe toata talpa piciorului.
 5. Recapatarea increderii medicilor in produsul sustinatori plantari personalizati. Datorita existentei talonetelor de serie care puteau fi cumparate si de pe internet si care de-a lungul timpului au facut mai mult rau decat bine, medicii au evitat sa mai prescrie pacientilor utilizarea produsului talonete. Odata cu aducerea acestui sistem in Romania (autorizat ANMDMR si avizat de Ministerul Sanatatii), am primit solicitari din partea unor medici din regiune de a li se prezenta sistemul in detaliu, pentru a-si intari astfel convingerea ca ceea ce se produce in cadrul clinicii Deisramed este total diferit de ceea ce exista pe piata.
 6. Ca si concluzie generala, putem afirma ca la cca un an si jumatate de cand am adus acest sistem foarte performant in tara, constatam un grad ridicat de incredere al doctorilor in acest sistem si un grad ridicat de satisfactie al pacienților, ceea ce pentru noi reprezinta o confirmare a faptului ca realizam un act medical de calitate pentru pacienti, cu daruire si profesionalism, sprijiniti de tehnologie de ultima generatie.

sursa: https://ziarulsanatatea.ro/deisramed-talonete-ca-si-concluzie-generala-putem-afirma-ca-la-un-an-si-jumatate-de-cand-am-adus-sistemul-de-producere-a-talonetelor-personalizate-un-sistem-foarte-performant-in-tara-co/?fbclid=IwAR1hAmiNeWjsM-5Mhi28QGL4oD2OYhEmmznFBBI8oTwM65rrHhxGlMN2Kk0

 

Un comentariu la „Deisramed Talonete

 1. Am fost cu fiica mea acum un an la cabinet ,si in urma consultatiei a primit talonetele potrivite.
  Nu pot descrie decat amuzant ceea ce a simtit cand le-a pus in incaltaminte si le-a purtat.
  Cu o mina fericita a exclamat : „m-au descleiat!”
  Lasand gluma la o parte,si pozitia picioarelor este sesizabil corectata,si i-au disparut durerile
  pe care le avea in timpul mersului,pe lateralul talpii.
  De asemenea, i s-a ameliorat durerea lombara pe care o simtea cand mergea foarte mult.
  Daca la 30 de ani ai fiicei mele efectele sunt atat de vizibile, va invit,oameni buni,veniti la cabinet
  si usurati-va viata.
  Multumesc din suflet,si ne vom vedea cat de curand,pentru o masuratoare noua a punctelor de presiune si
  talonete noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate *